Cînd va avea loc ceremonia de aprindere a flăcării de la Jocurile Olimpice11Foto3Video© radiochisinau.md

Cînd va avea loc ceremonia de aprindere a flăcării de la Jocurile Olimpice

, 12 știri, 5 vizualizări

Ceremonia a debutat cu imnul olimpic, interpretat de mezzosoprana Joyce DiDonato, urmat de cele ale Franței și Greciei, iar primul care a luat cuvîntul a fost Aristidis Panagiotopoulos, primarul din Olympia, care a ținut să le ureze oaspeților “bun venit în acest sit sacru pentru aprinderea flăcării, unde a apărut un mesaj universal, un mesaj de pace și reconciliere a popoarelor”, transmite Noi.md cu referire la obiectivdesuceava.ro.

Președintele Comitetului francez de organizare, Tony Estanguet, a spus la rîndul său: “La 100 de ani după ultima ediție a Jocurilor de vară în țara noastră, poporul francez va avea onoarea să găzduiască această a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice. Franța este pregătită. sîntem pregătiți să scriem o nouă pagină, sîntem mîndri că Jocurile sînt nu doar spectaculoase, ci și mai responsabile”.

Conducătorul mișcării olimpice, Thomas Bach, s-a referit în discursul său la inițiatorul Jocurilor Olimpice moderne, francezul Pierre de Coubertin. “Această idee de a promova pacea și speranța prin sport a fost preluată de Pierre de Coubertin. Întotdeauna un vizionar, el a declarat: ‘Olimpiadele sînt atît un pelerinaj în trecut, cît și un act de credință în viitor’.