Cine a fost desemnat cel mai bun jucător de la EURO 2020 + Cristiano Ronaldo, golgheterul turneului final4Foto© publika.md

Cine a fost desemnat cel mai bun jucător de la EURO 2020 + Cristiano Ronaldo, golgheterul turneului final

, 7 știri, 23 vizualizări

Încă o ediție a Campionatului European de fotbal a ajuns la final, iar UEFA a anunțat laureații acestui turneu. Echipa de observatori tehnici ai forului fotbalistic l-a desemnat pe Gianluigi Donnarumma cel mai bun jucător de la EURO 2020. Este primul portar care obține această distincție.

Goalkeeper-ul naționalei Italiei a jucat 719 minute la această competiție, mai mult decât oricare alt fotbalist. A reușit să-și păstreze poarta intactă în trei meciuri, iar în celelalte partide a încasat doar patru goluri. Donnarumma a fost exponențial în semifinala cu Spania și în finala cu Anglia, soarta ambelor meciuri fiind decisă în urma executării loviturilor de departajare.

Titlul de cel mai bun tânăr jucător de la EURO 2020 i-a revenit mijlocașului spaniol Pedri. La doar 18 ani, acesta a fost un titular incontestabil al "Furiei Roja" și a avut o precizie a paselor de 92,3 procente, iar în semifinala cu Italia a dat 65 de pase corecte din 66.