Cine face cel mai mult pentru țară3Foto© deschide.md

Cine face cel mai mult pentru țară

, 5 știri, 7 vizualizări

La început a fost o intersecție cu sens giratoriu, inaugurată de Dodon pentru a le da cetățenior idee de direcția în care se află viitorul republicuței noastre. Organizatorii ceremoniei au întâmpinat dificultăți mari, întrebându-se unde să fie instalată panglica roșie spre tăiere. Logic ar fi fost pe direcția estică, de unde vine lucoarea, dar din păcate, pe partea respectivă se afla un șanț.

S-a luat decizia operativă ca șanțul să fie îngrădit cu un gard vopsit în verde pe care să se scrie cu litere roșii: „Moldova are viitor”. Zis și făcut, dar, peste noapte, cineva adăugase la capătul frazei „în România”. Gardul a fost revopsit urgent cu culoare azurie, care nu-i plăcu lui Dodon, rănindu-l, nu se știe de ce, în atașamentul său față de familia tradițională.

Fiindcă toate intrările și ieșirile sensului giratoriu indicau spre sau dinspre vest, sud vest și nord-vest sau viceversa, s-a optat pentru ca panglica să fie tăiată din poziția inversă: cu spatele spre vest și cu fața spre est, adică spre gardul azuriu.