Cine face parte din Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova12Foto1Video© zdg.md

Cine face parte din Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

, 49 știri, 14 vizualizări

Parlamentul de la Chișinău a declarat marți, 17 martie stare de urgență pentru 60 de zile, 17 martie – 15 mai 2020, în legătură cu situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19. Astfel, deciziile cu privire la măsurile care urmează să fie întreprinse vor fi luate de către Comisia pentru Situații Excepționale a R. Moldova și vor intră în vigoare din momentul emiterii.

În ultimele zile, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au aprobat un șir de măsuri în contextul epidemiei cu noul coronavirus. Actuala Comisie este alcătuită din 26 de membri și este condusă de premierul Ion Chicu. Totodată, premierul conduce și Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Potrivit legii aprobată de Parlament cu privire la declarea stării de urgență, dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.