Cine se face vinovat de tergiversarea aducerii vaccinului anti-COVID-19 in Moldova in viziunea Maiei Sandu2Foto© realitatea.md

Cine se face vinovat de tergiversarea aducerii vaccinului anti-COVID-19 in Moldova in viziunea Maiei Sandu

, 8 știri, 4 vizualizări

Potrivit șefului statului reprezentanții Pfizer și Moderna nu ar avea încredere în justiția din Republica Moldova, motiv pentru care ezită să semneze contractele cu țara noastră. Totuși, potrivit președintelui Sandu, în 10 zile, la Chișinău ar urma să ajungă vaccinul Astra Zeneca, notează IPN.

Potrivit șefului statului, marii producători de vaccinuri anti-COVID-19, Moderna și Pfizer, sînt sceptici cînd este vorba de aprobarea venirii vaccinului în Republica Moldova. Maia Sandu spune că problema nu ar fi în lipsa logisticii pentru transportarea și stocarea vaccinurilor, ci în justiția defectă.

„Este foarte greu să obținem acordul producătorilor. În cazul donației din Romînia, am început discuțiile cu Pfizer ca să permită Romîniei să ne facă această donație, n-am ajuns la un acord. Același lucru s-a întîmplat cu Moderna. Producătorii au pretenții la sistemul nostru de justiție în general, ei se gîndesc să nu ajungă în instanță, dacă cineva le va pretinde despăgubiri”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.