Comisarul european pentru justiție: „Moldova a înregistrat progrese foarte bune în reforma justiției, le urmărim cu atenție”6Foto© realitatea.md

Comisarul european pentru justiție: „Moldova a înregistrat progrese foarte bune în reforma justiției, le urmărim cu atenție”

, 7 știri, 2 vizualizări

Comisarul European pentru justiție, Didier Reynders, în cadrul unei dezbateri a sesiunii de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), a lăudat Moldova pentru reformele înregistrate în contextul reformei justiției. În sală era prezent și vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi.

Didier Reynders s-a referit, în discursul său, la vettingul judecătorilor și procurorilor și la înființarea unei instanțe anticorupție.

„Problema reală este că e nevoie de a acționa rapid în procesul de reformare din Moldova și totodată e nevoie să ne asigurăm de alinierea deplină la standardele europene. De aceea, este important să fie urmate recomandările Comisiei de la Veneția. Deci, încercăm să păstrăm acest echilibru. Dar, suntem siguri că se fac progrese foarte bune în Moldova și le urmărim cu atenție, punând mare accent pe alinierea la standardele europene”, a adăugat Comisarul european pentru justiție.