Comisia de ancheta privind frauda bancara solicita Procuraturii Generale deschiderea unui dosar penal12Foto© unimedia.info

Comisia de ancheta privind frauda bancara solicita Procuraturii Generale deschiderea unui dosar penal

, 36 știri, 22 vizualizări

Potrivit parlamentarului, după audieri de azi Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare a decis, chiar pînă la întocmirea raportului final, să înainteze la Procuratura primul demers privind deschiderea unui dosar penal.

„Solicităm pornirea urmăririi penale în conformitate cu art. 328, alin. (3) (Excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu)și art. 329, alin. (2) (Neglijența în serviciu) al Codului Penal pe acțiunile/inacțiunile mai multor persoane de demnitate publică, inclusiv pe numele fostul prim-ministru Iurie Leancă, pentru punerea în aplicare de către aceștea a procesului de deposedare a statului de pachetul de control la Banca de Economii, ținînd cont de repercusiunile grave, care au urmat pentru sistemul bancar al Republicii Moldova”, a scris Slusari.