Comisia Europeană a decis să aloce 75 milioane de euro sprijin bugetar pe fondul situației energetice dificile din Republica Moldova4Foto© agora.md

Comisia Europeană a decis să aloce 75 milioane de euro sprijin bugetar pe fondul situației energetice dificile din Republica Moldova

, 12 știri, 6 vizualizări

Comisia Europeană a alocat 75 de milioane de euro sprijin bugetar R. Moldova, în contextul situației energetice dificile din țara noastră. Despre asta a anunțat Katarina Mathernova, directoarea generală adjunctă a Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind extinderea de la Comisia Europeană.

Parlamentul de la Chișinău a ratificat, pe 14 iulie, Memorandumul de înțelegere dintre R. Moldova și UE, semnat la Bruxelles la 22 iunie 2022, privind acordarea asistenței macrofinanciare țării noastre, în contextul consecințelor provocate de invazia Federației Ruse în Ucraina, precum și gestionarea crizei gazelor și redresarea economică de după pandemia de COVID-19.

Potrivit Parlamentului, o parte din această sumă, 30 milioane de euro, va fi oferită sub formă de grant, iar 120 milioane de euro – sub formă de împrumut.