Comisia juridică, numiri și imunități a organizat consultări publice despre referendumul inițiat de șefa statului3Foto1Video© politik.md

Comisia juridică, numiri și imunități a organizat consultări publice despre referendumul inițiat de șefa statului

, 7 știri, 4 vizualizări

Comisia juridică, numiri și imunități a organizat consultări publice despre referendumul pentru revizuirea Constituției privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Participanții la discuții s-au referit la proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova, care a fost publicat și propus pentru consultări publice, precum și la procedura de organizare a referendumului constituțional.

Proiectul de modificare a Constituției propune completarea preambulului legii supreme a țării cu două alineate, prin care se reconfirmă identitatea europeană a poporului Republicii Moldova și se declară că integrarea în Uniunea Europeană este un obiectiv strategic al țării noastre. De asemenea, se propune completarea Titlului „Integrarea în Uniunea Europeană” cu un alineat care se referă la aderarea la tratatele constitutive și la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale UE.