Comisia Pre-Vetting a demarat evaluarea integrității candidaților non-judecători care aspiră la funcția de membru în CSM4Foto© noi.md

Comisia Pre-Vetting a demarat evaluarea integrității candidaților non-judecători care aspiră la funcția de membru în CSM

, 12 știri, o vizualizare

Comisia Pre-Vetting a transmis noilor candidați non-judecători care aspiră la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) formularul Declarației pentru 5 ani, demarând astfel procedura de evaluare a acestora. Cei nouă candidați, declarați eligibili de către Parlament să participe la concurs, urmează să returneze Comisiei prin e-mail declarația completată, precum și oricare alte documente necesare în funcție de caz, în termen de 7 zile de la solicitare, până la sfârșitul zilei de 25 mai.

Declarația pentru 5 ani, include informațiile privind bunurile și interesele personale ale candidaților, dar și lista persoanelor apropiate din sistemul judiciar, al procuraturii și din serviciul public.

Candidații care nu au fost anterior subiecți ai declarării averilor și intereselor personale, conform Legii nr. 133/2016, urmează să completeze declarații de avere și interese personale pentru fiecare din ultimii cinci ani (perioada 2018 - 2022) pentru care nu a fost depusă o declarație anuală.