Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a avizat pozitiv proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură9Foto© tribuna.md

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a avizat pozitiv proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură

, 28 știri, 3 vizualizări

Proiectul elaborat în acest scop, care prevede modificarea Legii cu privire la Procuratură, a fost avizat pozitiv în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Documentul prevede ajustarea cadrului normativ, astfel încât la funcția de Procuror General și procuror-șef în procuraturile specializate vor putea accede persoanele care întrunesc condițiile legii, au o experiență de cel puțin zece ani în domeniul dreptului, dintre care cel puțin patru ani au activat  în calitate de procuror, judecător sau avocat.

O altă prevedere se referă la instituirea unei comisii de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al procuraturii specializate. Comisia va fi constituită din cinci membri, propuși de Președintele țării, Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Procurorilor.