Comisia Situații Excepționaliă a alocat bani din Fondul de intervenție al Guvernului, în scopul gestionării crizei refugiaților ucraineni7Foto© zdg.md

Comisia Situații Excepționaliă a alocat bani din Fondul de intervenție al Guvernului, în scopul gestionării crizei refugiaților ucraineni

, 17 știri, 4 vizualizări

În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale au fost alocate mijloace financiare din Fondul de intervenție al Guvernului, în scopul gestionării crizei refugiaților ucraineni.

Astfel, cca 1,08 milioane lei au fost repartizate angajaților structurilor teritoriale de asistență socială, antrenate direct în procesul de gestionare a fluxului migrațional de refugiați în perioada aprilie-iunie 2022. Alte 3,5 milioane lei vor fi distribuite APL de nivelul II și cca 1,2 milioane – APL de nivel I, pentru pentru întreținerea Centrelor de plasament pentru refugiați. Cu același scop, Ministerului Muncii și Protecției Sociale îi vor fi alocate cca 2,6 milioane lei, iar Ministerului Culturii – alte 296,1 mii lei.

În legătură cu sistarea activității de bază a C.I.E. „Moldexpo” S.A. și lipsa surselor de venit, membrii CSE au dispus ca Ministerul Muncii și Protecției Sociale să acopere cheltuielile de salarizare a personalului antrenat în gestionarea Centrului de plasament temporar pentru refugiați din cadrul instituției.