Concluzie: În perioada de criză, situația drepturilor omului în regiunea transnistreană a înregistrat un regres, iar consecințele negative…5Foto© tribuna.md

Concluzie: În perioada de criză, situația drepturilor omului în regiunea transnistreană a înregistrat un regres, iar consecințele negative…

, 7 știri, 5 vizualizări

În perioada de criză, situația drepturilor omului în regiunea transnistreană a  înregistrat un regres, iar consecințele negative vor agrava unele probleme ignorate și nerezolvate pe parcursul a numeroși ani. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale Asociației Promo-LEX în urma monitorizării situației respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în contextul pandemiei COVID-19. (Perioada de monitorizare 12 martie – 1 iunie 2020), informează TRIBUNA.

„Urmare a monitorizării realizate, Promo-LEX a elaborat o analiză a celor mai importante evenimente din această perioadă care au afectat și continuă să afecteze grav drepturile și libertățile fundamentale ale locuitorilor regiunii transnistrene.

Primele două capitole ale acestui raport reprezintă un sumar al actelor adoptate de către autoritățile constituționale pe de-o parte, și structurile de facto de la Tiraspol pe de altă parte.