Conflictul transnistrean nu se rezolvă din cauza situației de la Chișinău, Oazu Nantoi20Foto3Video© deschide.md

Conflictul transnistrean nu se rezolvă din cauza situației de la Chișinău, Oazu Nantoi

, 33 știri, 19 vizualizări

Problema conflictului transnistrean nu se rezolvă din cauza situației dezastruoase de la Chișinău, crede Oazu Nantoi, deputat în fracțiunea PAS, Blocul ACUM. Parlamentarul precizează că este o constatare personală și nu reprezintă în acest caz poziția blocului din care face parte.

„Da, noi putem arăta cu degetul la Rusia, la prezența ilegală a trupelor Federației Ruse, la acele decizii ale CEDO, inclusiv uciderea lui Vadim Pisari, cetățean al Republicii Moldova, uitat și trădat de propriii politicieni, care a fost ucis pe podul de peste Nistru, dar nu putem ignora faptul că la Chișinău fie sunt la putere niște afaceriști care transformă conflictul transnistrean în business murdar cu venituri dosite în offshore-uri, fie noi nu avem acel consens național în a cărui bază să fie elaborată o politică consecventă de soluționare a acestei probleme”, a declarat Oazu Nantoi într-un interviu pentru Europa Liberă, citat de IPN.

Potrivit lui Oazu Nantoi, este evident că Guvernul Republicii Moldova la momentul de față este totalmente dedicat problemei luptei pentru întoarcerea în albia constituțională a situației cu justiția și cu procuratura, cu instanțele de judecată și cu procuratura. „Fără rezolvarea acestei probleme nu pot fi discutate nici una, nici o altă problemă – de la creșterea salariilor până la nu știu ce, politici externe echilibrate, deoarece statul Republica Moldova deocamdată există mai mult pe hârtie”, a declarat politicianul.