Congresul SUA aprobă un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina4Foto© zdg.md

Congresul SUA aprobă un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

, 11 știri, 7 vizualizări

Senatul Statelor Unite a aprobat joi un ajutor în valoare de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Legea respectivă, care trecuse în 10 mai de Camera Reprezentanților din Congres, i-a fost trimisă președintelui Joe Biden pentru promulgare.

Au votat în favoarea celui mai mare pachet de asistență militară, economică și umanitară pentru ucraineni de până acum 86 de senatori americani iar 11 s-au pronunțat împotrivă. După ce va fi promulgat de președinte, textul va ridica totalul asistenței Statelor Unite pentru Ucraina la peste 50 de miliarde de dolari.

Sunt incluse șase miliarde de dolari pentru asistență de securitate - instruire, echipament, armament și sprijin, 8,7 miliarde pentru refacerea stocurilor de echipament american trimis Ucrainei, 3,9 miliarde pentru operațiuni ale comandamentului forțelor SUA din Europa, 5 miliarde pentru securitatea alimentară internațională și aproape 9 miliarde de dolari pentru un fond de ajutor economic destinat Ucrainei.