Consilieri PAS: Ion Ceban cere majorarea tarifului în transportul public; Reacția Primăriei2Foto© deschide.md

Consilieri PAS: Ion Ceban cere majorarea tarifului în transportul public; Reacția Primăriei

, 7 știri, 2 vizualizări

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, pregătește terenul pentru majorarea tarifelor de călătorie în transportul public urban, până la 6-7 lei, iar acest lucru ar trebui să se întâmple până la finele anului curent. Despre aceasta au anunțat astăzi, într-o conferință de presă, consilierii municipali din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate.

Aceștia afirmă că edilul încearcă să convingă aleșii locali să promoveze majorările. Unora le promite Planuri Urbanistice Zonale, iar altora – alte beneficii, precum locuri în diferite consilii ale societăților pe acțiuni și în întreprinderile municipale.

De cealaltă parte, Vladimir Mitru, consilierul primarului, spune că tariful pentru o călătorie în transportul public nu a fost ajustat din 2009, iar de atunci prețul la carburanți a crescut. S-au majorat și salariile, respectiv și puterea de cumpărare a cetățenilor s-a mărit. Potrivit lui Mitru, costul real al unei călătorii în transportul public constituie la momentul de față 14 lei, transmite .IPN.