Consilierii municipali ai PAS au depus un denunț la Procuratură4Foto© realitatea.md

Consilierii municipali ai PAS au depus un denunț la Procuratură

, 6 știri, 18 vizualizări

„Mai bine de o lună, Primăria Chișinău operează în baza unui buget provizoriu, buget în care sunt bani pentru mai multe programe importante pentru locuitorii capitalei, dar în același timp am văzut cum au fost închise grupele cu program prelungit din clasele primare, cum a fost reduse salariile asistenților personali care au în îngrijire persoane cu dizabilități severe și cum nu au fost oferite compensațiile la căldură pentru pensionarii și familiile nevoiașe din Chișinău.

Cel mai important este că bani pentru aceste programe municipale sunt în buget. Avem peste 176 milioane lei pentru asistenții personali și programul de asistență personală pentru copii. Avem alocate 150 milioane de lei pentru compensațiile la căldură. Avem 18 milioane de lei pentru grupele cu program prelungit. Acești bani sunt în bugetul municipal, iar oamenii care au nevoie de acest suport din partea Primăriei Chișinău, la momentul actual, nu beneficiază de ajutor.

Noi considerăm că ceea ce face Ion Ceban este o încălcare gravă a drepturilor oamenilor din mun. Chișinău. Din acest considerent, fracțiunea PAS a pregătit un denunț la procuratura generală, să investigheze modul de elaborare a bugetului provizoriu al municipal Chișinău, pentru că am identificat mai multe încălcări a legislației privind finanțele publice precum: introducerea de linii de buget pentru programe noi (legea nu permite acest lucru), au fost schimbați parametrii bugetari, au fost incluse programe municipale ce trezesc semne de întrebare.