Consiliul Concurenței a amendat cu 31,63 miloane lei „Avia Invest” SRL pentru abuz de poziție dominantă3Foto© deschide.md

Consiliul Concurenței a amendat cu 31,63 miloane lei „Avia Invest” SRL pentru abuz de poziție dominantă

, 18 știri, 6 vizualizări

Consiliul Concurenței a sancționat întreprinderea „Avia Invest" SRL cu 31,63 miloane lei amendă pentru abuz de poziție dominantă pe piața de furnizare a serviciilor de acces la infrastructura și facilităților aeroportuare companiilor de handling la sol, în limita teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței, investigația a fost declanșată la plângerea „MGH Ground Handling" SRL, companie care prestează servicii de handling la sol în Aeroportul Internațional Chișinău. De menționat că în Aeroportul Internațional Chișinău activează doar două întreprinderi ce prestează servicii în acest domeniu: „MGH Ground Handling" SRL și „Aeroport Handling" SRL.

Comportamentul reclamat în plângere vizează acțiunile „Avia Invest" SRL privind înaintarea neîntemeiată a acordurilor adiționale de prelungire a contractelor de locațiune pe un termen nerezonabil de 30 de zile, în condițiile în care concurentul acesteia, „Aeroport Handling" SRL face parte din același grup de întreprinderi cu operatorul aeroportului „Avia Invest" SRL.