Contrabandă cu articole din aur și argint5Foto© agora.md

Contrabandă cu articole din aur și argint

, 6 știri, 4 vizualizări

Inculpatul, în vîrstă de 50 de ani, nu are antecedente penale, iar acest fapt a contribuit la pronunțarea unei pedepse mai blînde, comparativ cu termenul maxim de 10 ani pedeapsă cu închisoarea. Oamenii legii l-au reținut în flagrant delict, atunci cînd de comun cu un alt cetățean moldovean, au transmis o cantitate de 4 kg de bijuterii de aur și peste 2 kg de articole din argint, destinate comercializării în Republica Moldova.

La insistența procurorilor, instanța de judecată l-a obligat pe bărbat să plătească în contul statului și suma de peste 170 mii lei, așa cum mijlocul de transport care i-a fost confiscat după ce a comis crima nu-i aparținea, iar legea prevede obligativitatea confiscării bunurile folosite la comiterea infracțiunilor.

Amintim că după ce au făcut rost de aceste bunuri în Turcia, în 2018, aceștia le-au introdus în țară, fără acte de proveniență, după care au fost reținuți în flagrant și plasați în arest. În privința celui de-al doilea învinuit, procurorii au trimis dosarul spre examinare în judecată.