Copiii, hrăniți în continuare cu pește cu paraziți și produse expirate© jurnal.md

Copiii, hrăniți în continuare cu pește cu paraziți și produse expirate

, 5 știri, 5 vizualizări

colile și grădinițele din municipiul Chișinău admit în continuare în alimentația copiilor produse alimentare neconforme și cu termenul de valabilitate expirat.

Pe parcursul anului 2019, specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au identificat, în mai multe instituții de învățământ din Chișinău, pește cu paraziți, legume păstrate în condiții nepotrivite sau lapte și ouă cu termenul de valabilitate expirat, transmite medianews.md cu referire la IPN.

În cadrul unei mese rotunde, Vladislav Cotici, director general ANSA, a menționat că în majoritatea instituțiilor verificate există probleme legate de livrarea și recepționarea produselor alimentare. Sunt acceptate produse alimentare cu eticheta incompletă sau nu se respectă trasabilitatea produsului. În urma controalelor, inspectorii au înlăturat din circuitul alimentar peste 300 kg de pește și peste 500 kg de produse preparate. Au fost întocmite aproape 100 de procese verbale, cu aplicarea amenzilor în sumă de 185 de mii de lei.