Cursa pentru succesiunea lui Boris Johnson a fost lansată oficial, cu opt candidați4Foto© tv8.md

Cursa pentru succesiunea lui Boris Johnson a fost lansată oficial, cu opt candidați

, 5 știri, 4 vizualizări

În mod deloc surprinzător, fostul ministru al finanțelor Rishi Sunak, fostul ministru al apărării Penny Mordaunt, șefa diplomației Liz Truss și deputatul Tom Tugendhat au obținut fără probleme cele 20 de susțineri necesare pentru a deveni oficial candidați la funcția de președinte al Partidului Conservator și prin urmare la postul de prim-ministru, a anunțat marți Comitetul 1922, grup parlamentar conservator însărcinat cu stabilirea regulilor scrutinului.

Noul ministru al finanțelor, Nadhim Zahawi, consiliera juridică a guvernului (Attorney General) Suella Braverman, fostul secretar de stat pentru Egalitate, Kemi Badenoch și fostul ministru al sănătății Jeremy Hunt sînt de asemenea în cursă.

Boris Johnson a demisionat joi, după ce în jur de 60 de membri ai executivului său și-au înaintat demisiile, ca semn de protest în contextul numeroaselor scandaluri în care a fost implicat premierul. Cu toate acestea, Boris Johnson va rămîne premier pînă cînd va fi cunoscut succesorul lui, pe 5 septembrie.