Curtea Constituțională: Destituirea lui Țurcan și numirea lui Manole nu pot fi examinate de nicio instanță judecătorească5Foto© deschide.md

Curtea Constituțională: Destituirea lui Țurcan și numirea lui Manole nu pot fi examinate de nicio instanță judecătorească

, 12 știri, o vizualizare

Hotărârile Curții Constituționale cu privire la alegerea sau destituirea președintelui Înaltei Curți sunt definitive și nu pot fi atacate în instanțele judecătorești.

Acesta este răspunsul Curții Constituționale pe marginea sesizării pe care deputatul Sergiu Litvinenco a depus-o pe 23 iunie curent.

„Asta înseamnă că instanțele noastre judecătorești – în speță Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani – nu mai pot examina cererea de chemare în judecată depusă de Vladimir Țurcan pentru anularea hotărârilor Curții cu privire la destituirea sa din funcția de președinte al Curții Constituționale și de alegere ca președinte al Curții a Domnicăi Manole. Mai înseamnă că Domnica Manole rămâne președinte al Curții Constituționale, iar Igor Dodon nu-l mai poate impune, contrar Constituției, pe Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale”, explică Litvinenco.