Curtea Constituțională examinează controlul constituționalității Legii prin care au fost plafonate taxele locale6Foto© deschide.md

Curtea Constituțională examinează controlul constituționalității Legii prin care au fost plafonate taxele locale

, 11 știri, 3 vizualizări

Vicepreședintele PAS, Radu Marian, spune că majorarea pensiei minime până la 2000 de lei este un imperativ al realităților în care trăim. În anul 2022 implementarea acestei decizii va costa bugetul de stat peste 2 miliarde de lei, bani pe care guvernarea speră să-i obțină în urma distrugerii schemelor de delapidare a banilor publici.

„În acest an majorările au loc din surse interne, în baza majorărilor veniturilor la bugetul național. Pe viitor, ne propunem să asigurăm o creștere economică, de asemenea, vor fi oprite schemele de furt din banul public. În plus, a te împrumuta este un lucru pe care-l fac toate țările din lume. Întrebarea este cu ce cost te împrumuți?

Socialiștii au izolat țara pe plan extern și s-au împrumutat extrem de scump de pe intern, noi am reușit să restabilim relațiile cu partenerii externi și dacă va fi nevoie, pentru proiecte de infrastructură, ne vom împrumuta la costuri extrem de mici, pentru că avem parte de deschidere și credibilitate pe exterior.