Curtea Constituțională suspendă modificarea legislativă a Codului fiscal privind restituirea sumei TVA și a accizelor din bugetul Găgăuziei2Foto1Video© politik.md

Curtea Constituțională suspendă modificarea legislativă a Codului fiscal privind restituirea sumei TVA și a accizelor din bugetul Găgăuziei

, 7 știri, 14 vizualizări

Curtea Constituțională a suspendat până la 5 martie modificările la Codul Fiscal care prevedeau rambursarea cotei TVA agenților economici din UTA Găgăuzia din bugetul propriu, și nu din cel național. Decizia a fost luată în urma unor sesizări depuse la Înalta Curte de Adunarea Populară a Găgăuziei, și de către un grup de deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

„Având în vedere complexitatea cauzei, Curtea Constituțională decide: Se dispune amânarea deliberării pentru data de 5 martie 2024, ora 14:00. Se suspendă acțiunea articolului 6, alineatul 11 din Codul Fiscal (...) până la soluționarea cauzei în fond”, a declarat președintele CC, Domnica Manole.

Între timp, astăzi mai mulți cetățeni din UTA Găgăuzia au protestat în fața Curții Constituționale nemulțumiți de prevederile Codului Fiscal și au cerut ca acestea să fie declarate neconstituționale. În același timp, a avut loc și un contra protest alături unde s-a scandat mesaje unioniste.