Curtea de Apel a menținut arestul preventiv pe numele lui Plahotniuc în dosarul „Metalferos”4Foto© jurnal.md

Curtea de Apel a menținut arestul preventiv pe numele lui Plahotniuc în dosarul „Metalferos”

, 10 știri, 8 vizualizări

Curtea de Apel Chișinău a respins joi recursul avocaților fostului lider democrat Vladmir Plahotniuc în legătură cu anularea măsurii de arest preventiv emisă pe numele fostului șef al democraților. Între timp, Plahotniuc, care în 2019 a fugit din R. Moldova, rămâne de negăsit.

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că au susținut necesitatea menținerii arestului preventiv în privința învinuitului Vladimir Plahotniuc în dosarul denumit generic „Metalferos,” iar Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților, care contestau aplicarea acestei măsuri.

În iunie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus aplicarea arestului în lipsa învinuitului, la solicitarea procurorilor PCCOCS. Pronunțarea hotărârii a urmat examinării solicitării din noiembrie 2021, timp în care avocații depuneau diverse cereri (inclusiv recuzări ale judecătorilor, strămutări ale cauzei la altă instanță judecătorească), care erau transmise Curții Supreme de Justiție. În vederea curmării acelor tărăgănări intenționate, procurorii au depus demers pentru amendarea avocatului, ceea ce însă nu s-a întâmplat.