Curtea Supremă a statului Colorado a decis că Donald Trump nu poate candida la alegerile prezidențiale5Foto© realitatea.md

Curtea Supremă a statului Colorado a decis că Donald Trump nu poate candida la alegerile prezidențiale

, 8 știri, 9 vizualizări

Curtea Supremă a statului Colorado a decis că Donald Trump nu poate candida la alegerile prezidențiale, în temeiul unei clauze constituționale din 1968, care interzice acest lucru celor care s-au implicat într-o insurecție. Cazul va fi tranșat de Curtea Supremă a Statelor Unite.

Curtea Supremă din Colorado l-a declarat pe Donald Trump neeligibil, ceea ce înseamnă doar că el nu poate participa la alegerile primare ale Partidului Republican din Colorado. Inițial, o instanță districtuală (locală) a constatat că Trump a incitat la insurecție în timpul atacului din 6 ianuarie asupra Capitoliului, dar a decis că nu i se poate interzice participarea la alegeri, deoarece nu este clar dacă Constituția SUA nu interzice unei persoane să ocupe funcția în urma unei insurecții, iar nu în urma alegerilor democratice, scrie Biziday.

Curtea Supremă din Colorado a modificat această decizie, considerând că Donald Trump pur și simplu nu este eligibil și a interzis Partidului Republican din statul respectiv să îl pună pe listele pentru alegerile primare (interne), cele care stabilesc candidatul partidului la alegerile prezidențiale din toamnă.