Daca va fi semnat un acord militar intre RM și Rusia, vor fi anulate toate ințelegerile pe care le avem cu NATO și UE2Foto© publika.md

Daca va fi semnat un acord militar intre RM și Rusia, vor fi anulate toate ințelegerile pe care le avem cu NATO și UE

, 4 știri, 10 vizualizări

Federația Rusă propune să inițieze procesul de utilizare a munițiilor stocate lângă satul Colbasna în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind gata să instaleze echipamentul necesar în acest sens. Anunțul a fost făcut de ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu la întțlnirea cu șeful statului Igor Dodon.

-Asta nu trebuie să ne sperie. Probabil, Șoigu a trebuit să vină la Chișinău cu o propunere care ar fi acceptată de populația din dreapta Nistrului în calitate de prim pas pentru restartul realțiilor moldo-ruse. Distrugerea unei cantități atât de mari de armament este imposibilă cu o singură cameră, oricât de performant ar fi utilajul. Mai mult, pentru aceasta este nevoie de un acord interstatal.

Unul a fost semnat încă în 1992 doar că nu a fost ratificat de Rusia. Acum ori va fi ratificat acel acord, ori va fi încheiat altul. Aceasta va dura însă în timp. Nu cred că se va reuși distrugerea măcar a unui obuz până la alegerile prezindențiale din Moldova. Nu trebuie să se gândească nimeni că dacă depozitul cu armament va fi lichidat, Rusia își va retrage armata. Nu va fi așa.