Daniel Vodă: Indiferent de decizia Consiliului European, Republica Moldova rămâne angajată pe calea aderării3Foto© realitatea.md

Daniel Vodă: Indiferent de decizia Consiliului European, Republica Moldova rămâne angajată pe calea aderării

, 7 știri, 9 vizualizări

Orice decizie va fi luată la reuniunea din 14-15 decembrie a Consiliului European, Republica Moldova este deja ancorată ferm pe calea europeană. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu la Vocea Basarabiei. Șefa statului a punctat că din cele trei instituții ale Uniunii Europene două deja au spus „Da!” pentru Republica Moldova – Parlamentul Uniunii Europene și este Comisia Europeană, iar următoarea decizie va fi la Consiliu, notează Moldova1.

„Orice s-ar întâmpla, Republica Moldova este deja ancorată ferm pe calea europeană. Acum un an și jumătate, toate statele membre ale Uniunii Europene au deschis poarta pentru Republica Moldova și au spus clar că Republica Moldova poate deveni stat membru al Uniunii Europene.

Inițierea negocierilor este un pas tehnic și bineînțeles că ne dorim ca acest pas tehnic să fie făcut mai devreme decât mai târziu. Dar, indiferent dacă se va întâmpla în această săptămână decizia sau dacă se va întâmpla peste o lună sau două, asta nu schimbă cu nimic traiectoria noastră.

Moldova este deja ancorată ferm pe calea europeană, indiferent de decizia Consiliului European
Maia Sandu,
Maia Sandu: „Moldova este deja ancorată ferm pe calea europeană,…