De astăzi, sunt relansate spitalizările programate3Foto© deschide.md

De astăzi, sunt relansate spitalizările programate

, 5 știri, 5 vizualizări

Prestarea serviciilor medicale se realizează strict prin programare prealabilă, pentru a preveni aglomerările în cabinetele medicale. Totodată, cei care intră în instituțiile medicale sunt obligați să poarte măști de protecție, atât pentru siguranța lor, cât și a personalului medical.

Potrivit Secretarului de Stat al MSMPS, Marina Golovaci, pentru orice spitalizare programată urmează să fie respectate câteva cerințe generale: efectuarea programării prealabile a vizitei pacientului pentru consultații, investigații, internare, examinări profilactice. Fiecare pacient va fi considerat potențial infectat cu noul coronavirus, astfel că medicii sunt obligați să utilizeze echipamente individuale de protecție, în funcție de riscul de expunere, a mai spus Marina Golovaci, într-un interviu publicat pe pagina ministerului.

Ea a precizat că pentru procedura de programare la o intervenție chirurgicală este important ca pacientul să coordoneze preventiv cu medicul curant necesitatea efectuării intervenției chirurgicale programate și posibilitatea amânării acesteia, reieșind din riscurile clinice și epidemiologice, a precizat specialista.