Democrații cer Guvernului să transforme vila prezidențială de la Condrița în sanatoriu pentru bătrâni7Foto© tribuna.md

Democrații cer Guvernului să transforme vila prezidențială de la Condrița în sanatoriu pentru bătrâni

, 18 știri, 9 vizualizări

Astăzi este marcată Ziua mondială a oamenilor în etate, iar fostul ministru de Interne Alexandru Jizdan a venit cu un mesaj de felicitare. Totodată, deputatul PDM a venit cu o inițiativă și o solicitare către Guvern. Democratul le-a cerut ca vila prezidențială de la Condrița să fie trecută la balanța Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și să fie transformată în azil pentru vârstnici.

"Astăzi este Ziua mondială a oamenilor în etate. Sărbătarea celor care sun purtătorul de înțelepciune și blândeții. Cu această ocazie vreau să le adresez un mesaj cu urări de sănătate și viață lungă, bucurii din partea copiilor și nepoților. Știm că câteva sute de mii de persoane în etate din Moldova care au multe griji și care trec prin greutăți zilnic. E o categorie la care statul și guvernul trebuie să acorde o deosebită atenție inclusiv pentru munca depusă de aceștia pentru dezvoltarea țării noastre.

În acest sens, Partidul Democrat vine cu un îndemn acordat Gvernului condus de Maia Sandu. Astfel, cerem ca la ședința de mâine a cabinetului de miniștri sau la ședința de săptămâna viitoare, guvernul să aprobe hotărârea de transmitere a vilei de la Condrița la balanța Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ca să fie transformată în sanatoriu pentru persoanele în etate.