Deputatele Marina Tuber și Reghina Apostolova, scoase de sub urmarirea penala in dosarul „fraudei bancare”5Foto© deschide.md

Deputatele Marina Tuber și Reghina Apostolova, scoase de sub urmarirea penala in dosarul „fraudei bancare”

, 16 știri, 5 vizualizări

Acum un an, procurorul general interimar a solicitat în Parlament ridicarea imunității celor două deputate, acestea fiind private de libertate. Ulterior, cei zece acționari ai UNIBANK au fost puși sub învinuire, fiindu-le încriminată comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat.

„În urma studierii minuțioase a probatoriului, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că faptele persoanelor respective nu întrunesc elementele infracțiunilor imputate.

În concret, ca urmare a multiplelor acțiuni de urmărire penală, confruntări între învinuiți/bănuiți și martori, măsuri speciale de investigații, s-a constatat că în acțiunile învinuiților nu se regăsește elementul obligatoriu al infracțiunilor, și anume intenția directă la realizarea scopului infracțional urmărit de grupul criminal organizat la obținerea unui folos material”, transmite Procuratura Generală (PG) într-un comunicat de presă.