Deputații au votat pentru anularea examenelor de Bacalaureat7Foto© moldova.europalibera.org

Deputații au votat pentru anularea examenelor de Bacalaureat

, 21 știri, 41 vizualizări

Deputații au votat astăzi proiectul de lege privind anularea examenelor de bacalaureat. Nota probei de examen va reprezinta media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediei anuale obținute de elevi pe parcursul claselor X-XII, anilor de studii întâi și trei în învățământul profesional tehnic post-secundar la disciplinele respective.

„După aprobarea proiectelor de lege absolvenții vor primi diplome de bacalaureat după același model care a fost și până în prezent. Astfel, aceștia vor putea face studiile în instituțiile de învățământ superior atât din țară, cât și de peste hotare”, a declarat Ministrul Educației, Igor Șarov, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Ministrul a precizat că pentru restanțierii din sesiunile anterioare, care s-au înscris în această sesiune, va fi organizată o sesiune de examen în funcție de evoluția situației pandemice. În prezent sunt circa două mii de elevi restanțieri. Pentru cei care vor susține examenele, va fi asigurată posibilitatea de a depune actele în instituțiile de învățământ superior.