Deputații Platformei DA intenționeaza sa viziteze mai multe penitenciare, in contextul infectarii deținuților cu COVID-19© tv8.md

Deputații Platformei DA intenționeaza sa viziteze mai multe penitenciare, in contextul infectarii deținuților cu COVID-19

, 5 știri, 2 vizualizări

Deputații Platformei DA intenționează să viziteze mai multe închisori din țară, după ce au recepționat multiple plângeri cu privind condițiile de detenție în penitenciare și după ce în presă au fost publicate mai multe articole la acest subiect. Ulterior, cu o reacție a venit ministrul Justiției. Fadei Nagacevschi a dat asigurări că accesul le va fi permis.

De asemenea, aleșii poporului au solicitat să fie informați despre numărul de cazuri COVID-19 pentru fiecare penitenciar în parte, precum și despre situația privind acordarea de asistență medicală în cadrul penitenciarilor în condițiile pandemiei COVID-19, având la bază multiple plângeri cu referință la condițiile de detenție în penitenciare, în special în Penitenciarul nr.

13 Chișinău, inclusiv și la condițiile ce țin de asistenta medicală de care beneficiază condamnații în condițiile de pandemie COVID-19, dar și multiple informații în presă cu referința la existenta focarelor de infectare cu COVID-19 în incinta Penitenciarului 13 din Chișinău.