Deputații PSRM vor sprijini proiectele politicii bugetar-fiscale și al bugetului de stat5Foto© deschide.md

Deputații PSRM vor sprijini proiectele politicii bugetar-fiscale și al bugetului de stat

, 6 știri, 4 vizualizări

Deputații socialiști vor sprijini proiectele politicii bugetar-fiscale și al bugetului de stat. Într-un comunicat de presă al Partidului Socialiștilor, citat de IPN se menționează că, la insistența deputaților socialiști, dar și a președintelui în exercițiu, Igor Dodon, în 2021 proiectul politicii bugetar-fiscale nu prevede majorări de impozite. Totodată, s-a pledat pentru necesitatea stimulării fiscale a anumitor sectoare ale economiei, pentru a le ajuta să-și revină cât mai repede din situația de criză provocată de pandemia COVID-19.

Într-o ședință a fracțiunii, la care a participat și Igor Dodon, socialiștii au decis că vor susține aplicarea unei cote reduse a TVA de 12% pentru îngrășăminte și fertilizanți, în paralel cu aplicarea aceleași cote a TVA pentru producția agricolă primară. De asemenea, vor sprijini creșterea mărimii pasibile restituirii TVA la exportul producției agricole de la 8% la 12% din valoarea exporturilor.

Fracțiunea PSRM a salutat reducerea TVA pentru sectorul HoReCa, de la 15% la 12%, și propunerea Guvernului de majorare a scutirii personale anuale, de la 24 de mii de lei la 25,2 mii de lei, precum și în cazul persoanelor întreținute o majorare cu 50%, de la 3 mii de lei la 4,5 mii de lei.