Deputatul transfug Vladimir Vitiuc își scapă averea de confiscare6Foto© deschide.md

Deputatul transfug Vladimir Vitiuc își scapă averea de confiscare

, 7 știri, 12 vizualizări

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a venit cu o reacție, după ce Curtea Supremă de Justiție a respins recursul ANI de confiscare a averii nejustificate în privința deputatului transfug Vladimir Vitiuc, iar în spațiul public s-a vehiculat că fostul deputat își poate păstra cele aproape 3 milioane de lei.

Autoritatea precizează că, odată cu emiterea actului de constatare în privința lui Vitiuc, Direcția juridică a Autorității a înaintat în instanța de judecată, în cadrul  procedurii de contestare a Actului de constatare, cerere privind caracterului nejustificat al activelor financiare și confiscarea averii nejustificate care a fost constatată prin Actul de constatare, transmite Știri.md.

Autoritatea a înaintat acțiunea reconvențională având drept temei prevederile art. 34 alin. (6) din Legea nr. 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și a Codului de procedură civilă, care expres prevede posibilitatea Autorității de a solicita confiscarea averii nejustificate în cadrul acțiunii de contencios administrativ înaintată de către subiectul vizat, fapt care a fost realizat.