Deși înregistrăm în prezent o ușoară creștere a prețului la produsele petroliere, pe termen mediu tendința este una de scădere – Opinie2Foto© deschide.md

Deși înregistrăm în prezent o ușoară creștere a prețului la produsele petroliere, pe termen mediu tendința este una de scădere – Opinie

, 5 știri, 13 vizualizări

Deși înregistrăm o ușoară creștere a prețului la produsele petroliere, pe termen mediu tendința este una de scădere. În contextul în care anul 2023 se anunță a fi unul complicat pentru economia globală, unde se așteaptă recesiune, anumiți factori care să ducă la creșterea prețurilor produselor petroliere nu există. „În 2023 cel mai probabil vom asista la o stabilizare a prețurilor.

În contextul crizei regionale, am putea avea o ușoară creștere în februarie, dar tendința este că prețul la produsele petroliere pe plan global trebuie să scadă.

Și în Republica Moldova vor scădea, deoarece factorii privind majorarea impozitelor și ai marjei comerciale s-au epuizat”, a spus Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în cadrul ediției de vineri, 27 ianuarie, a emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”.