Detalii în scandalul de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice5Foto© realitatea.md

Detalii în scandalul de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice

, 5 știri, 7 vizualizări

„În primul rând, eu nu l-aș numi scandal, iar în al doilea rând, Ministerul Educației a pornit un proces de desfășurare a concursurilor sportive pentru prima data în ultimii 3-4 ani de zile. Aveam foarte multe situații de interimat și am considerat că este oportun să avem anumite persoane în funcții pe deplin, și am pornit un proces de desfășurare a concursurilor.

La fel, pentru prima data în mulți ani de zile, Ministerul Educației a început să facă audite în școlile sportive și așa se face că primul audit a avut loc în această instituție de învățământ și de aici cred că se trag cele mai multe probleme, pentru că s-au făcut niște constatări ale auditului îngrijorătoare în raport cu această instituție. S-au constatat abateri financiare grave, noi am transmis materialele și la CNA.

Voi da exemplu la doar câteva lucruri, care au fost depistate, unele dintre cele mai mărunte, dar foarte vizibile și clare pentru toată lumea. Bunăoară, un automobil din 2021 nu mai este folosit, dar în tot acest timp, 20 de mii de lei se cheltuiau pentru benzină. Este vorba despre automobilul fostului director. Nemaivorbind că acesta era angajat pe câteva funcții, era și director, și metodist, și antrenor.