Deținutul Oleg Pruteanu, testat pozitiv la coronavirus4Foto© tv8.md

Deținutul Oleg Pruteanu, testat pozitiv la coronavirus

, 13 știri, 4 vizualizări

Un deținut a fost testat pozitiv la coronavirusul de tip nou. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, bărbatul a devenit suspect după ce pe rețelele de socializare a apărut o informație precum că avocata deținutului a fost testată pozitiv. ANP precizează că deținutul s-ar fi infectat în urma escortărilor frecvente la instanțele de judecată și a întâlnirilor pe care le-ar fi avut cu avocata sa,  în timpul proceselor de judecată.

Suspectului i-au fost prelevate probele pentru testarea la infecția SARS-CoV-2 și transmise la laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Totodată, persoanele cu care acesta a intrat în contact direct au fost izolate și sunt monitorizate de medici.

Atât deținutul pozitiv la COVID-19, cât și colegul său de celulă au fost transferați în Secția boli infecțioase a Penitenciarului nr.16-Pruncul unde le-a fost indicat tratament, coordonat cu specialiștii infecționiști din cadrul IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, în regim de izolare și administrat conform protocolului clinic național. La moment starea de sănătate a deținuților este de gravitate medie.