Directorul CFM, Oleg Tofilat, și-a depus cererea de demisie6Foto1Video© politik.md

Directorul CFM, Oleg Tofilat, și-a depus cererea de demisie

, 8 știri, 4 vizualizări

Șeful Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) Oleg Tofilat și-a depus cererea de demisia din funcție luni, 29 ianuarie. Informația a fost confirmată pentru ZdG de Tofilat, care nu a vrut să comenteze public motivele demisiei spunând că nu ar vrea să „afecteze procesele sau activitatea operațională”. Întrebat dacă ar urma să ocupe altă funcție publică, directorul CFM a spus că nu intenționează.

În luna mai a anului 2022, Calea Ferată din Moldova anunța că „datorită bunei gestionări a activităților operaționale, dar și a acțiunilor de dezvoltare și menținere a infrastructurii”, a achitat integral restanțele salariale acumulate pe parcursul anilor precedenți față de angajații întreprinderii.

ZdG a relatat recent că, în ultimul an, CFM a ajuns să se confrunte din nou cu probleme financiare, fiind acumulate noi restanțe salariale. Eduard Calancea, vicedirector al CFM responsabil de activitatea economică, a admis că toți angajații întreprinderii nu și-au primit salariile pentru ultimele două luni.