Directorul Moldtelecom și-a depus cererea de demisie4Foto© zdg.md

Directorul Moldtelecom și-a depus cererea de demisie

, 7 știri, 28 vizualizări

Cererile de demisie ale celor doi ar urma să fie aprobate la ședința de vineri, 29 decembrie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), notează Noi.md cu referire la tv8.

Iurie Cotruță este judecător cu o experiență de peste 20 de ani. În perioada 1991-2012 a lucrat la Judecătoria Chișinău, sediul Botanica, unde a deținut și funcția de vicepreședinte. În decembrie 2012, Cotruță a fost numit judecător la Curtea de Apel Chișinău. Acesta a fost magistrat în cadrul mai multor dosare , dintre care unul pierdut la CEDO în anul 2006, Republica Moldova fiind obligată să achite peste 21 de mii de euro celor șase reclamanți din dosarul „Macovei și alții contra Moldova”.

Același Iurie Cotruță a făcut parte din completul de magistrați al CA care au dispus ca statul să îi achite magistratei constituționale Domnica Manole, fostă judecătoarea la Curtea de Apel Chișinău,prejudicii de 800 de mii de lei, după ce a fost învinuită pe nedrept pentru pronunțarea unei hotărîri care ar fi fost contrare legii, în „dosarul referendumului”. Curtea de Apel Chișinău a respins cererea de apel depusă de Ministerul Justiției și cererea de apel declarată de Procuratura Anticorupție, menținînd neschimbată decizia primei instanțe emisă în 8 februarie.