Directorul SIS face declarații despre implicarea Rusiei în procesele electorale din Republica Moldova3Foto© ziarulnational.md

Directorul SIS face declarații despre implicarea Rusiei în procesele electorale din Republica Moldova

, 10 știri, 8 vizualizări

Directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, susține o conferință de presă privind evaluarea implicării Federației Ruse în procesele electorale din Republica Moldova, în 2024-2025.

Conferința de presă poate fi urmărită mai jos.

Amintim că, în noiembrie 2023, directorul SIS a declarat că Rusia a alocat peste un miliard de lei pentru destabilizarea Republicii Moldova. Datele operative și analitice ale SIS, potrivit lui Alexandru Musteață, indicau asupra „pregătirii și realizării, începând cu a doua jumătate a anului 2022, pe teritoriul Republicii Moldova a unui scenariu subversiv de imixtiune externă cu scopul înlăturării violente a guvernării democratice și preluarea controlului politic de către grupări criminale subordonate altor țări”.

„Organizatorii acestui scenariu sunt afiliați structurilor de proiectare și implementare a unor tehnologii politice din Federația Rusă conectați la administrația președintelui rus și la serviciile ruse de securitate. Autorii acestui scenariu pe teritoriul Republicii Moldova sunt exponenți ai grupului criminal organizat condus de Ilan Șor.