Directorul Teatrului “Anton Cehov”, Constantin Haret, a fost suspendat din funcție3Foto© publika.md

Directorul Teatrului “Anton Cehov”, Constantin Haret, a fost suspendat din funcție

, 4 știri, o vizualizare

Directorul Teatrului ”Anton Cehov”, Constantin Haret, a fost suspendat din funcție până în data de 14 august. Până atunci, interimatul va fi asigurat de șefa Secției resurse umane a instituției, Tatiana Catarciuc.

Decizia a fost luată de Ministerul Culturii. Mai mulți actori s-au plâns anterior că directorul teatrului i-a obligat să semneze contracte de muncă pentru o perioadă de nouă luni, iar mai apoi nu au fost prelungite. Totodată, Autoritatea Națională de Integritate a constatat că Haret și-a angajat la teatru feciorul, un cumnat, și ar fi acordat mai multe premii soției și soacrei, care lucrează în această instituție. Constantin Haret a respins toate acuzațiile. Secretarul de stat de la Ministerul Culturii, Andrei Chistol, ne-a spus că toate plângerile depuse de actori vor fi examinate.

"În timpul respectiv vom analiza toate documentele și în funcție de analiza care o vor face colegii din secțiile resurse umane și secția juridică vom lua deciziile respective.", a spus ANDREI CHISTOL, secretar de stat din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.