Discuții aprinse la Guvern, după ce șeful „Apă-Canal Chișinău” a explicat de ce miroase urât în capitală5Foto© agora.md

Discuții aprinse la Guvern, după ce șeful „Apă-Canal Chișinău” a explicat de ce miroase urât în capitală

, 6 știri, 9 vizualizări

În debutul ședinței guvernului de astăzi a fost audiat directorul SA „Apă-Canal Chișinău”, Valeriu Meșca, privind investigarea situației de la Stația de Epurare a Apelor Uzate, care de mai multe zile provoacă un miros neplăcut în capitală.

La întrebarea Prim-ministrului Maia Sandu, cu referire la acțiunile SA „Apă-Canal Chișinău” de soluționare a problemei, Valeriu Meșca nu a reușit să aducă un răspuns concludent. „Dumneavoastră aveți o mare responsabilitate la instituție și nu trebuie să inducem cetățenii în eroare. Trebuie să anunțați procuratura și alte instanțe atunci când vedeți că lucrurile nu se întâmplă așa cum trebuie.

Cetățenii cu siguranță nu sunt mulțumiți de răspunsurile pe care le-au primit astăzi și nici nu au de ce să tolereze în continuare această situație. Noi avem nevoie de oameni care întreprind acțiuni exacte. Ceea ce ați făcut este insuficient, inclusiv subiectul privind responsabilizarea agenților economici ca să îndeplinească prevederile legii”, a subliniat Maia Sandu.