Dmitri Muratov și-a vândut medalia Nobel pentru Pace pentru 103,5 milioane de dolari; Banii, donați pentru copiii ucraineni6Foto© agora.md

Dmitri Muratov și-a vândut medalia Nobel pentru Pace pentru 103,5 milioane de dolari; Banii, donați pentru copiii ucraineni

, 7 știri, 10 vizualizări

Medalia Premiului Nobel pentru Pace 2021 a jurnalistului rus, redactor-șef al unuia din ultimele ziare independente din Rusia, Novaya Gazeta, a fost licitată pentru suma de 103,5 milioane de dolari. Banii obținuți vor fi donați către UNICEF, pentru a sprijini eforturile organizației în ce privește susținerea copiilor refugiați din Ucraina, transmite Reuters.

Astfel, toate încasările obținute în urma licitației, care a coincis cu Ziua Mondială a Refugiatului, vor fi direcționate către răspunsul umanitar al UNICEF pentru copii refugiați din Ucraina, se arată în comunicatul Heritage Auctions, care a asigura desfășurarea licitației la New York.

Reuters notează că ziarul independent Novaya Gazeta este una din puținele surse care îl critică vehement pe președintele rus Vladimir Putin și regimul acestuia. Publicația și-a suspendat activitatea în Rusia în martie, după mai multe avertismente din partea autoritățile cu privire la modul cum reflectează războiul din Ucraina.