Dodon, zeflemitor la adresa profesorilor turci: „I-au așezat în charter, le-au turnat ceai și i-au trimis acasă”4Foto© zdg.md

Dodon, zeflemitor la adresa profesorilor turci: „I-au așezat în charter, le-au turnat ceai și i-au trimis acasă”

, 7 știri, 21 vizualizări

Președintele PSRM, Igor Dodon este de părere că operațiunea de expulzare a cetățenilor turci din R.Moldova s-a desfășurat civilizat. „I-au urcat în charter, le-au turnat ceai și i-au trimis acasă. Au fost respectate proceduri”, susține Dodon, în cadrul unei transmisiuni în direct. Ceea ce s-a întâmplat însă cu cetățeanul ucrainean Nicolai Ceaus este ilegal, potrivit liderului socialiștilor.

„I-au urcat în charter, le-au turnat ceai și i-au trimis acasă. Au fost respectate proceduri. Ulterior comisia parlamentară se clarifica, au spus că e ilegal, dar au fost careva proceduri respectate, dar aici ce se întâmplă?! În plină zi, un sac în cap, în portbajul automobilului, cu numere diplomatice și în străinătate”, a mai menționat Igor Dodon.

Pe 6 septembrie 2018, autoritățile R. Moldova au desfășurat o operațiune ilegală prin care, în doar câteva ore, șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont” au fost reținuți și expulzați în Turcia. Toți profesorii au primit sentințe cu închisoarea.