Dodon zice ca statul nu se poate implica in procesul de instrainare a liceelor „Orizont”: Sunt private și au fost deja vandute3Foto1Video© agora.md

Dodon zice ca statul nu se poate implica in procesul de instrainare a liceelor „Orizont”: Sunt private și au fost deja vandute

, 7 știri, 17 vizualizări

Republica Moldova nu se va implica în procesul de înstrăinare a rețelei de licee „Orizont”, așa cum a solicitat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, în cadrul ultimei întrevederi avute cu șeful statului, Igor Dodon. Cel puțin asta a declarat astăzi, Dodon, fiind întrebat de jurnaliști despre cum va proceda statul cu liceele date.

„Liceele Orizont sunt instituții private. Nu are statul și nici Guvernul vreo implicare în ceea ce ține de vânzarea, cumpărarea sau transmiterea acestora unor terțe persoane. Mai mult, din câte cunosc eu, aceste instituții de învățământ din Republica Moldova au fost vândute de către foștii proprietari la o companie din România", a spus Dodon.

Cât privește profesorii turci, șeful statului a spus că președintele Turciei Recep Erdogan a mulțumit guvernării de la Chișinău pentru expulzarea acestora.