Doi agenți de patrulare, reținuți de ofițerii CNA și procurori într-un dosar de corupție3Foto© publika.md

Doi agenți de patrulare, reținuți de ofițerii CNA și procurori într-un dosar de corupție

, 7 știri, 6 vizualizări

Doi agenți de patrulare au fost reținuți, cu puțin timp în urmă, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de corupție. Asta după ce, la data de 8 martie, un bărbat s-a adresat la CNA, prin intermediul liniei naționale anticorupție și a informat ofițerii Centrului că doi polițiști ar fi pretins mită de la el.

Doi agenți de circulație din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare au stopat un automobil cu numere de înmatriculare străine, depistând șoferul în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Pentru a nu-l trage la răspundere, aceștia au pretins de la șofer 300 de euro, iar, din spusele denunțătorului, 1000 de lei i-ar fi primit pe loc.

Pe acest caz a fost deschisă o anchetă, iar astăzi, sub controlul ofițerilor CNA, a fost transmis restul banilor. Polițiștii au fost reținuți în urma tranzacției și au fost plasați în izolatorul CNA. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 10 ani de pușcărie, amendă penală și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 15 ani.