Doi bărbați reținuți de CNA pentru că ar fi pretins de la un antreprenor taxa de protecție de 10 mii de lei lunar3Foto© deschide.md

Doi bărbați reținuți de CNA pentru că ar fi pretins de la un antreprenor taxa de protecție de 10 mii de lei lunar

, 7 știri, 6 vizualizări

Doi bărbați din Capitală au fost reținuți de ofțierii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Cei doi ar fi pus presiuni asupra unui agent economic, somându-l să le dea câte 1.000 de lei lunar pentru a-l proteja de eventuale controale și sancțiuni din partea unor instituții ale statului.

Potrivit denunțătorului care, în prezent, administrează o cantină de pe strada Uzinelor, totul a început anul trecut, când un fost angajat al unei baze situate pe aceeași stradă, i-ar fi propus protecție în fața unor verificări inopinate ale mai multor instituții de stat.

Acesta ar fi susținut că poate influența persoane publice din cadrul PolițieiAgenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Serviciului protecție Civilă și Situații Excepționale și altor organe de control să nu opereze verificări și să nu aplice sancțiuni în cazul în care vor depista nereguli în administrarea cantinei. Pentru soluționarea pretinselor probleme, acesta, împreună cu complicele său, ar fi cerut o taxă lunară de protecție în sumă de 10.000 de lei.