Doi membri ai unui grup criminal dirijat din Moldova care a transportat 500 kg de hașiș din Spania in Rusia, deferiți justiției5Foto© tv8.md

Doi membri ai unui grup criminal dirijat din Moldova care a transportat 500 kg de hașiș din Spania in Rusia, deferiți justiției

, 9 știri, 4 vizualizări

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a doi membri ai unui grup criminal constituit și coordonat din Republica Moldova, care făcea trafic de droguri din Spania în Federația Rusă. Indivizii ar fi cumpărat hașiș la prețul de 700-800 de euro pentru un kilogram și îl vindeau traficanților de droguri din Moscova la prețul de 2000-2500 de euro.

Activitatea grupului criminal era dirijată din țara noastră, iar banii acumulați din vânzarea drogurilor erau investiți în activitățile acestuia. Procurorii au aplicat sechestru pe imobilele și automobilele membrilor grupului.

Activitatea grupului a fost monitorizată îndeaproape de către organele de drept din Republica Moldova. Dat fiind că acestea cunoșteau despre despre planurile infracționale ale membrilor, au întreprins în prealabil măsuri de informare a autorităților statelor pe teritoriul cărora erau transportate drogurile  și, în consecință, au fost capturate un număr de șase transporturi de hașiș în Spania, Italia, România, Ucraina, Republica Belarus și Federația Rusă. În total, au fost ridicate 400 kg de hașiș.