Doi pretinși șefi de companii ofertante de muncă în UE, reținuți după ce ar fi înșelat mai mulți moldoveni4Foto1Video© realitatea.md

Doi pretinși șefi de companii ofertante de muncă în UE, reținuți după ce ar fi înșelat mai mulți moldoveni

, 6 știri, 4 vizualizări

Doi bărbați de 34 și 46 de ani, pretinși șefi de companii ofertante de muncă în Italia, au fost reținuți de ofițerii INI și procurorii PCCOCS după ce ar fi înșelat trei moldoveni.

Potrivit unui comunicat al Poliției, totul s-a întâmplat în 2023, atunci când bănuiții le-ar fi promis la trei bărbați posibilitatea unui câștig de 80 de euro pe zi în Italia. În schimb, bănuiții (unul din ei având diplomă de studii superioare) au pretins de la muncitori a câte 400 de euro.

„Sosiți la Roma, Italia, bărbații, cu vârste de 32, 36 și 40 de ani, au fost puși în fața faptului că urmau să lucreze în construcție, lucrări de tencuială și finisare. Mai mult decât atât, muncitorii nu au fost plătiți potrivit înțelegerii inițiale, astfel încât ar urma să mai primească sume de 1.200, 1.400 și 3.000 de euro. Prin urmare, în 2023 muncitorii i-au denunțat pe angajatori la autorități”, se spune în comunicat.